OPGELET! Deze pagina is een archief pagina. Dat wil zeggen dat de informatie correct was op het moment van publicatie, maar vermoedelijk niet langer van toepassing is of niet langer de huidige stand van zaken weergeeft.

Toeristische rondrit met oldtimers 2017

INTRO | INFO & TARIEVEN | INSCHRIJVEN | LOCATIE


 

Toeristische rondrit met oldtimers, exclusieve voertuigen en motoren door Haspengouw.

OPGELET - Ingevolge wegwerkzaamheden:

  • is de Molenstraat, meer bepaald het deel er van waaraan "Den Rooden Leeuw" gelegen is, niet of slechts beperkt toegankelijk;
  • is de baan Putte-Keerbergen onderbroken;
  • kan je vanuit de Schrieksbaan de Molenstraat niet inrijden.

"De Heimolen" is wel degelijk bereikbaar: hij is gelegen op het kruispunt van de Molenstraat met de Aciel Cleynhenslaan. Daar dient u zich aan te melden, ter plaatse krijgt u dan aanwijzingen voor het parkeren.

Komt u vanuit:

  • Keerbergen-centrum: dan bereikt u "De Heimolen" het gemakkelijkst via de Kempenlaan en de Roggestraat (deze laatste sluit rechtstreeks aan op de Achiel Cleynhenslaan);
  • Tremelo: dan neemt u best de Oude Putsebaan aan de verkeerslichten om vervolgens na enkele honderden meter de Achiel Cleynhenslaan links in te rijden richting Keerbergen-centrum.

De inschrijving van de deelnemers vangt aan om 8.00u. De eerste deelnemer zal de rondrit starten om 9.00u. De laatste deelnemer zal voor 10.00u vertrokken zijn.

 

4e editie - Zaterdag 30 september 2017

Rotary Keerbergen is fier u een vierde editie aan te bieden van onze Oldtimerrondrit. We verzamelen aan de molen in Keerbergen, Molenstraat. Na een stevig ontbijt, verzorgd door ons team van ontbijtspecialisten, vertrekken we richting Limburg.

We hebben dit jaar gekozen voor een  rit naar Haspengouw, via rustige pittoreske wegen midden een mooi landschap. Deze rit is ongeveer 85 km, hetgeen voor onze goed onderhouden wagens geen probleem kan zijn. We worden verwacht rond de middag voor een aperitief in het oldtimerheiligdom van St Truiden, de ‘Speedfarm’.

Van daaruit vertrekken we voor de lunch naar het oude vliegveld van Brustem.

Naast de lunch is er dit jaar in samenwerking met Rotary club St Truiden een speciaal evenement georganiseerd. Rotary club St Truiden ondersteunt ‘ De WIRIC’ een centrum voor begeleid wonen voor mentaal minder validen. We hebben ons ertoe geëngageerd om zoveel mogelijk van deze bewoners op een uitzonderlijke belevenis te trakteren door ze te laten meerijden over een lokaal traject van ongeveer 15’. In samenspraak met de opvoeders worden die bewoners geselecteerd die voldoende zelfstandig zijn om dit aan te kunnen. Daarom vragen we ook expliciet bij uw inschrijving te willen aangeven of je bereid bent hieraan mee te werken en over hoeveel plaatsen voor passagiers je voor deze lokale tour beschikt. Indien je over meer dan 1 plaats beschikt kan evt. ook een opvoeder mee rijden, wat dan weer toelaat de lat iets minder hoog te leggen qua zelfredzaamheid van de deelnemende minder validen. We hopen er voor hen een onvergetelijke ervaring te kunnen van maken.

Op het vliegveld bevinden zich hangars waarin ook enkele nog goed vliegende ‘Oldtimers’ te bewonderen zijn. In één van de toestellen, een ‘Pilatus’ anno 1959, een lestoestel van de Zwitserse luchtmacht, zal één of meerdere luchtdopen aangeboden worden door onze vrienden van Rotary club St. Truiden.

Ondertussen zal de namiddag zo ver gevorderd zijn dat het stilaan tijd wordt om terug te keren. De rondrit wordt besloten in het restaurant van de golf van Tielt Winge met een afsluitende drink. Dit jaar wordt het afsluitend diner, op die plaats aangeboden, losgekoppeld van de algemene inschrijving voor de rally als dusdanig, om aan het avondmaal mee aan te zitten moet U zich dus nog eens bijkomend inschrijven voor deze afsluitende luxe BBQ.

Het traject zal duidelijk beschreven worden in een bolletje-pijl road book zodat iedereen vlot kan meerijden. Stopplaatsen worden met adres aangeven, zodat bij verlies van het juiste traject uw GPS nog uitkomst kan bieden.

Ook dit jaar kunnen we beroep doen op de bezemwagen, die bij panne, zal trachten onmiddellijk te helpen maar indien dit niet mogelijk is, uw wagen verslepen naar een veilige plaats waar u uw wagen dan later kan ophalen.

En zoals steeds gaat de volledige opbrengst naar de sociale werken van Rotary Keerbergen en dit jaar ook mede naar deze van Rotary Sint Truiden.

INTRO | INFO & TARIEVEN | INSCHRIJVEN | LOCATIE


- Structurele partners + Hoofdsponsors voor deze actie -