Historiek

U bent hier

Historie van de club

Rotary Club Keerbergen werd opgericht in 1983. Peterclubs die een handje toestaken waren Rc Mechelen (°1934) en Rc Leuven (°1935). Wij startten met eenentwintig leden, waarvan een deel afkomstig was van de Ronde Tafel van Mechelen. Wij hebben in verschillende etablissementen rond het meer van Keerbergen ons domicilie gehad, zoals de vroegere Hoeve (nu pizzeria Luciano), The Lake, de Keerbergen Golfclub, ’t Kasteel, De Witte Meren en nu weer het clubhuis van de Keerbergen Golfclub. Onze club telt meer dan 40 leden, waaronder nog enkele   stichtende leden.

De stichtende leden, v.l.n.r. Franklin Tates, André Linden, Luc Cloetens, Nikolaus Ritter, René Jamar*, Frans De Weer, Marcel Kant, Corneel Beyers, Rudy De Clercq*, Luc Van Campenhout, Wouter Fabré, René Vandenhende*, Andy Dhondt, Paul Verbauwhede, Bruno Widrig, Michel Bladt* en René Grootaert. De leden aangeduid met een sterretje * zijn ook nu nog lid van de club.

Volgens de procedures, voorgeschreven door Rotary International werd een stichtingsvergadering gehouden in restaurant De Hoeve op 16 juni 1983. Daarbij werd ook de fanion als logo van de club vastgesteld. Na vele jaren werd deze fanion vervangen door een meer moderne versie (zie pagina fanions).

Meer geschiedenis? OK, maar dan internationaal: luister naar de toespraak van de stichter van Rotary, Paul Harris op de 24ste Conventie van Rotary International in 1933 in Boston, of leef mee met de lotgevallen van de eerste rotaryclub Chicago One tijdens de eerste jaren van de 20ste eeuw.

 

 

In beeld

Enkele leden van onze peterclubs hebben ons in de beginfase van de club bijgestaan v.l.n.r. Willy Andries en Guy Massignon (Rc Mechelen) en Jacques Dewit en Louis Vandenbergh (Rc Leuven)

De overhandiging van de charter, de officiele erkenning van de club door RI, door gouverneur D217 Emile Sanders (Rc Aalst-Noord) aan onze stichtende voorzitter Franklin Tates op 15 oktober 1983

Het officiële document waarmee Rotary International Rotary Club Keerbergen Demer Dijle op de kaart heeft gezet.

 

Documenten

Klik hier voor de oorspronkelijke erkenningsaanvraag

Klik hier voor de oorspronkelijke erkenning door Rotary International

Klik hier voor de lijst van stichtende leden