Fanions

Fanions

Rotariers hebben het recht en het genoegen om elke Rotaryclub, waar ook ter wereld, te kunnen bezoeken. Dat is heel plezierig als je veel reist, want je bent altijd verzekerd van een goede maaltijd en een vriendschappelijk onthaal. Dat betekent in de praktijk dat elke rotarier meer dan 1,2 miljoen vrienden heeft en 33.790 clubs kan bezoeken in meer dan 200 landen. Elke Rotaryclub vergadert één keer per week op een vaste plaats en op de website van Rotary International kan iedereen via de Club Locator opzoeken welke club waar en wanneer vergadert. Rotariers die langere tijd van huis zijn, kunnen door clubbezoek elders hun afwezigheid in hun eigen club compenseren. Het is een typisch rotary-gebruik om dan bij een eerste bezoek een fanion uit te wisselen. Bij terugkeer naar de eigen club wordt deze fanion dan overhandigd aan de voorzitter met de groeten en een eventuele boodschap van de bezochte club. Op deze manier hebben wij sinds 1983 meer dan 300 fanions van over de hele wereld verzameld. Deze zijn ingescand en je kan ze bekijken via onderstaande links.

België   |   Europa   |   Noord-Amerika   |   Midden en Zuid-Amerika   |   Azië   |   Australië   |   Afrika   |   RI   |   Innerwheel   |   Rotaract   |   Andere

Onze fanion